Over mij

Ik heet dus Leuntje. Dat is best een rare naam.
Toen ik klein was, woonde ik op een boerderij in Zeeland. Heel vroeger was de naam Leuntje daar heel gewoon. Mijn oma heette bijvoorbeeld ook zo.

Ik vind letters leuk. Altijd al. Op de kleuterschool (in groep 1 dus) deed ik alsof ik alle letters al kon lezen, maar eigenlijk onthield ik gewoon precies wat mijn moeder eerder had voorgelezen. Toen ik eindelijk in de eerste klas zat (groep 3), mocht ik naar de bibliobus. Dat was een soort vrachtwagen met boekenkasten erin, die elke woensdagmiddag bij de kerk stond. Vanaf die dag zat ik altijd en overal te lezen. Onder het eten, na schooltijd, in bed - gewoon altijd en overal! Misschien vond ik de echte wereld een beetje te spannend...

Later ging ik zelf bij de bieb werken. Dat was superleuk werk. Maar ja, zelfs superleuk werk wordt na een tijdje saai (vind ik dan). Dus toen werd ik journalist. En daarna kokkin. En klusjesvrouw. En campingbaas. Enzo.
Ik was een tijdje in Afrika. Ik heb ook in Spanje gewoond, en in België. Totdat ik in Frankrijk terecht kwam, in de bergen. Heerlijk, want hier schijnt vaak de zon, maar er valt ook lekker veel sneeuw. Ik ga bijna elke dag wandelen met Mimosa, het leukste hondje van de hele wereld. En met Rosa, mijn dochter.

Nu ben ik schrijfster. Ik schrijf van alles. Niet alleen boeken, maar ook stukjes in tijdschriften, nieuwsberichten, teksten voor websites, rapporten en samenvattingen, noem maar op. En natuurlijk mails, tweets en blogberichten. Wil je precies weten waarom ik schrijven leuk vind? Klik dan hier.

Ik vind het heerlijk om voor kinderen te schrijven. En voor gewone mensen. Als je daar meer over wilt weten, ga dan naar de website van mijn tekstbureau Paragraaf.

Enne... als je bij me wilt komen logeren of kamperen, hier in de Franse bergen, dan kan dat ook! Je leest er alles over op de website van Aire du temps.