29.4.16

Filmpje!

Kijk, zo ging het in de voorronde van het Groot Haags Kinderdictee, althans in Bibliotheek Schilderswijk. Ze vonden het makkelijk! Ojee! Straks komen alle kinderen in de finale!
Of toch niet, want de wijkagent vond het best wel moeilijk, zei hij in een ander filmpje van Omroep West.23.4.16

Apetrots of apentrots?

Je kent vast wel dat tv-programma dat Het Groot Dictee der Nederlandse Taal heet. Béétje saai, béétje gekke woorden, en ook beswel jammer dat het altijd weer een wedstrijdje is tussen Nederland en België.

Kijk, dat doen ze in Den Haag heel anders. Daar houden ze al heel lang elk jaar het Groot Haags Kinderdictee, en dat is gewoon een wedstrijdje tussen kinderen van de basisschool. Al zal je juf of meester (en ook de directeur van je school) er natuurlijk apetrots op zijn als jij dat dictee wint!
Er is altijd eerst een voorronde, en dit jaar is dat a.s. maandag, 25 april. Dan is het dictee nog niet zo héél moeilijk - en ik kan het weten, want ik heb die zinnen bedacht!
Maar als je mijn dictee (bijna) zonder fouten maakt, mag je door naar de finale op 14 juni. Dan komt schrijfster Anna Woltz haar eigen hypersupermega-ingewikkelde dictee aan jullie voorlezen, speciaal geschreven voor de best spellende Haagse achtstegroepers. Nou ben ik benieuwd wie daar nul fouten in maakt... doe je best!