30.11.11

Wiek gaat Finn heten

Weten jullie nog dat mijn boek Wiek! ook in Duitsland zou uitkomen? Nou, het heeft best lang geduurd, maar nu is de Duitse vertaling klaar. Andrea Kluitmann uit Amsterdam heeft voor alle Nederlandse zinnen mooie Duitse zinnen bedacht. Ze heeft ook een nieuwe naam gevonden voor Wiek. In Duitsland gaat hij Finn heten. Leuke naam, hè?
En nu ligt het hele Duitse verhaal bij Sabine Büchner op haar bureau. Zij gaat er nieuwe tekeningen bij maken. Ze heeft er zin in, zegt ze, want Wiek lijkt een beetje op haar eigen zoon. Ik ben zó benieuwd hoe het wordt, het Duitse boek!

8.11.11

O nee: acht!

Ze werden geboren op dierendag, Mimosa's kleintjes. Niet vier, zoals de dierenarts had gezegd, maar wel acht! Of eigenlijk negen, maar eentje ging er al na een paar dagen dood. Ach.
De acht overgebleven puppy's dartelen nu door de tuin. Wat zijn ze schattig! Het zijn zes jongens en twee meisjes. Ze zijn allemaal zwart met een wit buikje, en sommigen hebben witte sokjes. Alle acht hebben ze Mimosa's fijne hangoren.
Maar nu zoek ik een nieuw huis voor de kleintjes, want eh... négen honden, dat wordt me echt teveel. Voor twee puppy's heb ik al een familie gevonden. Die verhuizen waarschijnlijk rond kerst. Weet jij misschien nog iemand die graag een hondje wil? Mail me vooral!