23.2.11

Wint Wiek! de Hotze de Roosprijs?

In Zaanstad hebben ze een eigen soort kinderjury, en daarbij mogen kinderen uit groep 6 en 7 stemmen op acht boeken van 'nieuwe' schrijvers. Dit jaar zit Wiek! er ook bij.
Vanaf nu gaan de kinderen alle boeken lezen, en op 19 juni is er bekend welk boek ze het allerleukst vinden in Zaanstad (dan is daar ook een kinderboekenmarkt). De schrijver van het winnende boek krijgt de Hotze de Roosprijs. Leuk hè? Ik ben benieuwd - en Wiek ook!

4.2.11

Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury 2011 is begonnen. Je kunt nu dus stemmen op je favoriete boeken uit 2010! Op de website van de Kinderjury vind je alle boeken die in 2010 verschenen zijn.
Door een stukje over je favoriete boek te schrijven kun je andere lezers nu alvast enthousiast maken voor jouw lievelingsboek uit het afgelopen jaar. Schrijven dus (liefst over Wiek! natuurlijk)! 
Je kunt ook solliciteren voor een plek in de Senaat van de Kinderjury. Lees hier meer over wat de Senaat precies doet. En eind juni 2011 kun je komen naar de spannende uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011 in Carré in Amsterdam. Zet het vast in je agenda!