31.1.11

Onbekende kinderboekenschrijvers

Op Jipjip, een interessante website over kinderboeken, was januari de Maand van de Onbekende Kinderboekenschrijver. De hele maand las ik berichten van mede-schrijvers (meestal -schrijfsters) die ik inderdaad nog niet kende, maar die ik stuk voor stuk zou willen ontmoeten.
Ik was gisteren de laatste in de rij. Emilie Vanpeteghem (die ik óók al niet ken) schreef voor de gelegenheid een blosverwekkende recensie over Wiek!.

27.1.11

Een jaartje ofzo

Alweer een mail van Birgit, de mevrouw van de Duitse uitgeverij. Ze schrijft me - heel aardig - in het Nederlands. Volgens haar kan het nog wel even duren voordat de Duitse uitgave van Wiek! klaar is. Een jaartje ofzo. Want het boek moet eerst vertaald worden, en dan worden er nieuwe tekeningen gemaakt (dat willen ze graag in Duitsland), en dan moet het boek gedrukt worden, en dat moet dan naar winkels en bibliotheken worden gebracht...
Poeh. Terwijl ik helemaal niet van wachten hou! Maar, schrijft Birgit troostend: ze gaan er wel een erg móói boek van maken.

7.1.11

Wiek wordt Duitser

Kwam er zomaar een mailtje binnen van een Duitse uitgeverij, Gerstenberg Verlag. Dat ze Wiek! zo'n mooi boek vinden. Of ze het in het Duits mogen vertalen. Zodat er ook een Duitse Wiek! komt, met nieuwe illustraties.
Tuurlijk mag dat! Supertoll!
(Stiekem hoop ik natuurlijk dat er binnenkort net zo'n bericht komt uit Frankrijk - dan kunnen mijn Franse buren en vrienden het eindelijk ook lezen!)