30.5.10

Zeeuws knoopje

Steeds meer mensen hebben Wiek! gelezen. Sommigen schrijven er een stukje over. Zoals 'Zeeuws knoopje' van de Zeeuwse Bibliotheek. "Wiek!is een verhaal dat vanaf de eerste bladzijde spannend is. Het is met veel vaart, ritme en humor geschreven. Het taalgebruik is helder en origineel. Het einde van het verhaal is origineel en leuk. Als Leuntje daar in de bergen jeugdboeken blijft schrijven is dat ons Zeeuwen heel veel waard." Klik om het hele stuk te lezen.

24.5.10

Win een gratis Wiek!

Bij Leesfeest.nl (wat trouwens een hele leuke website is) kun je deze maand een gratis boek van Wiek! winnen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is het 'Voorproefje' lezen - en daarna je naam en e-mailadres invullen. Ga gauw lezen!

16.5.10

Verse inkt en nieuw papier

Een superleuk feestje werd het, de boekpresentatie van Wiek! in boekhandel De Drukkery in Middelburg. Met veel mensen, veel bloemen, veel cadeaus en lekkere drankjes. Precies zoals het hoort.
's Morgens was ik op de radio, dat was al heel cool natuurlijk. Maar het aller-, allerspannendst vond ik het moment waarop ik van Monique van uitgeverij Lemniscaat het eerste exemplaar van Wiek! kreeg. Want ik wist natuurlijk wel welke letters en woorden en zinnen en hoofdstukken erin zouden staan, maar niet welke plaatjes. En ik wist ook niet hoe het boek er precies uit zou zien, hoe dik het was, hoe het zou ruiken enzovoort enzovoort.
Nu weet ik het: het is een heel mooi boek geworden, met geweldige illustraties. En het ruikt heerlijk, naar verse inkt en nieuw papier. En er zit zo'n fijne stevige kaft omheen, met dááromheen dan weer nog zo'n mooi papieren omslag. Dankjewel Doesjka, voor de tekeningen. En dankjulliewel, Monique en alle andere mensen van Lemniscaat, dat jullie er zoiets prachtigs van hebben gemaakt.

15.5.10

Op de radio

Op de ochtend van het feestje voor Wiek werd ik heel zenuwachtig wakker. En toen kwam er ook nog telefoon van Omroep Zeeland: of ik op de radio wilde. Ik zei maar gewoon ja. Gelukkig was de man van de radio heel aardig. Luister maar.

6.5.10

Feestje voor Wiek!

Op vrijdag 14 mei 2010 is Wiek! eindelijk klaar! Dus komt er een feestje in boekwinkel De Drukkery in Middelburg (Zeeland).
Wil je erbij zijn? Dat kan natuurlijk, dat lijkt me hartstikke leuk! Het begint om 16.00 uur.